Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Μια μέρα στο θέατρο

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά δημιουργεί και παρουσιάζει την εκπαιδευτική θεατρική παράσταση-βιωματική εμπειρία «Μια Ημέρα στο Θέατρο» για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων του Πειραιά και της Αττικής. Το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα  θα χαρούμε κι εμείς, οι μαθητές της Δ τάξης, στις 5 Νοεμβρίου 2015.


Η εμπειρία της επίσκεψης περιλαμβάνει:

Ζωντανή, θεατρική αφήγηση ιστορικών στοιχείων αλλά και πραγματικών περιστατικών που συνδέονται με την Ιστορία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

• Διαδραστικά θεατροπαιδαγωγικά παιχνίδια (αυτοσχεδιασμοί, κουίζ, φωνητικές και εκφραστικές ασκήσεις, παιχνίδι με τα συναισθήματα κλπ.) που στοχεύουν στην ενεργή συμμετοχή των μαθητών - θεατών, στο πλαίσιο της βιωματικής ξενάγησης, η οποία θα καταλήγει στον χώρο της σκηνής, 

• Συνομιλία με τους μαθητές, ώστε μέσα από κατευθυνόμενες ερωταπαντήσεις να αναδειχθεί η βαρύτητα που έχει το θέατρο ως παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και πνευματικό γεγονός.

• Γνωριμία με τις ιδιαιτερότητες των στοιχείων που συνθέτουν την Τέχνη του Θεάτρου, μέσω της καταγραφής των συστατικών της τέχνης όλων των ειδικοτήτων που συμμετέχουν στη δημιουργία του.

  • Παρακολούθηση της θεατρικής παραάστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου