Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Μια μέρα αφιερωμένη στα Ολυμπιακά Ιδεώδη


Τα παιδάκια της Δ2,αρχικά,  παρακολούθησαν  ένα 25λεπτο βίντεο με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα και συζήτησαν για τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Εκτός από το ότι μεταφέρθηκαν νοερά στην Αρχαία Ολυμπία κι αισθάνθηκαν πως παρακολούθησαν την πενθήμερη διοργάνωση των αγώνων, έννοιες όπως   αυτή της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι τα  απασχόλησαν ιδιαίτερα .

Αργότερα, με συγκίνηση παρακολούθησαν την προβολή ενός βίντεο για τους σύγχρονους Ολυμπιακούς  και Παραολυμπιακούς Αγώνες και θαύμασαν το πείσμα και τη δύναμη των αθλητών, κυρίως των εχόντων κάποιας μορφής αναπηρία.
Τέλος, κι ενώ είχαν συναισθηματικά κινητοποιηθεί αρκετά, πέρασαν στο πίσω μέρος της τάξης μας, στο μεγάλο οβάλ τραπέζι, όπου είχε στηθεί ένα αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι, αποκλειστικά για αυτά. Με ερωτήσεις σχετικές με όσα είχαμε συζητήσει για τους Ολυμπιακούς αγώνες και με κάρτες τύχης που τα προχωρούσαν μπροστά ή τα έστελναν πίσω, ανάλογα με την κατάσταση που περιέγραφαν.  Δεν έφτασε καμιά ομάδα στο τέρμα, γιατί το παιχνίδι θα είναι εκεί και θα μας περιμένει να παίξουμε ξανά και ξανά! 

                                   ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ γιατί έτσι μαθαίνουμε διασκεδάζοντας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου