Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΕΥ ΠΟ : Ευτυχισμένοι Πολύ με την κυρία. ΑΛΚΗ ΖΕΗ στο σχολείο μας


Χθες, 24/4/2016, είχαμε την τιμή να συναντήσουμε τγν κυρία Άλκη Ζέη. Τη  συγγραφέα που τα βιβλία της μας ταξίδεψαν σε  εποχές και καταστάσεις δύσκολες με το πιο έντεχνο και μαγικό τρόπο,. Με γλώσσα απλή κι αυθεντική, ήρωες αληθινούς, αυθόρμητους,  με χιούμορ και άφθονη ευαισθησία.
 Η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας πλημμύρισε από παιδικά χαμόγελα! Αυτά των παιδιών της Δ Και Ε Δημοτικού  που συμμετείχαν στον 5ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης των Εκδόσεων Μεταίχμιο και είχαν από καιρό εργαστεί πάνω στα βιβλία της κυρίας Ζέη. 
Έγραψαν ποιήματα για την ίδια και τους ήρωές της, ζωγράφισαν εξώφυλλα για τα βιβλία της αλλά και τους ήρωες όπως τους φαντάστηκαν, δημιούργησαν κρυπτόλεξα βασισμένα στα βιβλία που διάβασαν. 
.  Αφού παρουσίασαν ένα μέρος της δουλειάς τους στην κυρία Ζέη, τα παιδιά υπέβαλαν τις ερωτήσεις τους στη συγγραφέα και συζήτησαν μαζί της όχι μόνο για το  έργο και τη ζωή της ,  μα και για τη σύγχρονη πραγματικότητα.
Τέλος, η αγαπημένη μας συγγραφέας, με άπειρη υπομονή και γλυκύτητα μας υπέγραψε τα βιβλία μας και φωτογραφήθηκε μαζί μας. Τι χαρά ήταν αυτή!
Σας ευχαριστούμε, κυρία Ζέη,  και σας φωνάζουμε до свидания
Ντασβιντάνια " που θα πεί  αντίο στα Ρωσικά. Ένα αντίο που κρύβει μέσα του την προσδοκία του " εις το επανιδείν ". Σαν αυτό που είπαν η Ίρα και η οικογένειά της όταν άφηναν τη Μόσχα για να επιστρέψουν στην Ελλάδα ( από το βιβλίο " Ο Θείος Πλάτων") 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου